Ülkemizde ve 100’ün üzerinde ülkede küresel markalarla başarılı bir şekilde rekabet eden, Türkiye’nin önde gelen içecek şirketlerinden DİMES, İnsan Kaynakları strateji ve uygulamalarıyla itibarlı ödül programlarında başarısını sürdürüyor.

DİMES İnsan Kaynakları Departmanı, TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği tarafından, kurumsal eğitim ve gelişim alanında yapılan yatırımları ve çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlenen TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri’nde iki faklı uygulaması ile iki farklı kategoride ödüle uzandı.

DİMES çalışanlarının eğitim ve gelişim yolculuklarını dijitalleştiren ÖĞRENDİMES Online platformu da TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri “Eğitimde En İyi Dijital Çözüm” kategorisinde Gümüş ödül kazandı. ÖĞRENDİMES Online Platformu, iş ve iş dışı konularda çeşitli eğitim fırsatlarını içerisinde barındırıyor. Uçtan uca bir gelişim platformu olduğu için çalışanların sadece eğitimlerden yararlanabildiği değil, aynı zamanda bilgi paylaşımının da olduğu çeşitli gelişim materyallerini de barındırıyor. Gelişim faaliyetinde bulunan çalışanları ödüllendirmek, takdir etmek için ÖĞRENDİMES Online üzerinden Entegre Ödül Sistemi aracılığıyla faaliyetler yürütülüyor.

DİMES İnsan Kaynaklarının, ÖĞRENDİMES işveren markası kapsamında satış ekipleri için oluşturduğu kapsamlı eğitim programı, “Satış Gelişim Programı” kategorisinde Bronz ödülün sahibi oldu. Bir eğitim programının ötesinde olan DİMES Satış Akademisi ile satış süreçlerinin yeniden tasarımı, DİMES satış kültürünün güçlendirilmesi çalışmalarının yanı sıra ürün bilgisi, satış becerileri, müşteri odaklılık, satış teknolojileri, inovasyon, takım çalışması gibi alanlarda sürekli değer yaratımını hedefleyen eğitim programları yer alıyor. Böylece hem satış süreçlerinin güçlendirilmesi hem satış ekiplerinin yetkinliklerinin geliştirilmesi hem de ekiplerin yeteneklerinin güncel trendlere göre geliştirmelerine olanak tanınıyor.

DİMES’in ürünleriyle olduğu gibi iş yapış modelleri ve insan kaynakları uygulamalarıyla da küresel markalarla rekabetin güçlü oyuncusu olduğunu vurgulayan DİMES İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı (CHRO) Yelda Tavlan, “Stratejik İnsan Kaynakları yaklaşımımızın temel hedefi, DİMES’in stratejik hedeflerine ulaşma yolculuğunda ihtiyaç duyduğu tüm değişim gelişim sürecini yönetmek ve şirketimizin kurumsal yapısını güçlendirme konusunda itici güç görevi görmek için, sektörümüzde en iyi İnsan Kaynakları yapısını kurup, en iyi uygulamaları hayata geçirerek, çalışan etkinliğinin ve bağlılığının artmasını sağlamaktır. DİMES şirket kültürü ve stratejik hedeflerimize yönelik geliştirdiğimiz özgün nitelikli uygulamalarımızın TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri gibi saygın bir paylaşım platformundaki başarısı bizlere gurur veriyor, daha iyisini yapma azmimizi teşvik ediyor” dedi.